office@gradskasreda.com +359 876 214 401

Уникална детска площадка

През м. Октомври изградихме уникална Еко площадка за игра в частен двор на нова детска градина в гр. София. Всички уреди и съоръжения са създадени от екологични материали тип Масивно Акациево Дърво. Вложените компоненти са с висока екологична и природна насоченост, учат и възпитават децата да пазят света около нас чист и красив.

Акацията има отлични технически характеристики, висока естествена трайност и чисто декоративен и красив вид. Дървото е тежко и търдо и здравината му превъзхожда многократно тази на дъба или други широколистни видове. Може да се каже че е съпоставима с качествта на МАХАГОНА И ТИКА. Трудно се манипулира и обработва, здраво, тежко и много еластично. Поради разклонените нишки и усукванията при растежа си Акация-Робиня се изкривява и цепи. Въпреки това, качественото предварително изсушаване на открито и изолация на двата края позволява много добри резултати при техническото обработване. Акация-Робиня притежава отлична здравина. Всички връзки с болтове, други крепежи, лепила и др. се захващат много добре и са много стабилни. Сърцевината има натурална защита срещу гъбички и инсекти. Робиня е единствения вид дърво, което е от клас 1-2 според европейския DIN EN 350-2 стандарт, което му дава 10 години гаранция против гниене дори и директно потопено в земята.

Тези качества на дървото в комбинация с естественият и натурален вид дават възможност за направата на много и различни видове детски съоръжения за игра подходящи за детски градини, обществени места, паркове, планински и морски зони.
Основната посока е да се ползват неправилните форми дадени ни от природата, както и да не се употребяват изкуствени материали и бои.

Ние организираме нашето производство с уважение към природата. Идеята ни е цикълът по създаване на всеки артикул да е максимално екологично чист и природно съобразен. В нашите гори и уважението към тях ние открихме формулата, която позволява да се запази екологичното равновесие чрез намаляване на емисиите на въглероден диоксид: печално известният CO2. Нашата работа е насочена към "нулев енергиен отпечатък". Самият производствен процес е максимално чист и не се използват почти никакви химически препарати и обработки. Дървото позволява да бъде изложено на неблагоприятни атмосферни условия без това да влиае. Стремежът ни към съдаване на чисти и биологично неутрални уреди за игра е важен за децата и тяхното здраве. По този начин предаваме и нашето послание за опазване на природата към децата.

Методът за работа с този материал дава възможност за безкрайно много комбинации, теми и идеи, които ще направят вашата площадка ЕДИНСТВЕНА и УНИКАЛНА.

съоръжения отговарят на БДС EN1176 и Наредба № 1 от Януари, 2009 г. и са придружени от Декларация за съответствие.

АКО ИМАТЕ УНИКАЛНА ИДЕЯ И ВИЗИЯ ЗА ВАШАТА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА или ПУБЛИЧНО МЯСТО, ако искате проектът Ви да се отличи, то доверете са на нашият екип. Ние ще Ви предложим нестандартни, интересни и функционални решения и изпълнение.

office@gradskasreda.com  0876 21 44 01

Партньори